arama

Facebook Hesabı Nasıl Kapatılır?

Ahmet Özdemir | 25.01.2018 - 21:53 | Nasıl Yapılır?, Sosyal Medya
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Ahmet Özdemir Ahmet Özdemir

Dünyanın önde gelen sosyal ağı Facebook’tan artık sıkıldınız ve hesabınızı kapatmak mı istiyorsunuz? Facebook hesabınızı nasıl kapatacağınız ile ilgili bu yazıdaki talimatları takip ederek tüm arkadaşlarınıza hoşçakal deyin.

Facebook hesabınızı nasıl sileceğiniz aşağıda detaylı olarak açıklanmıştır.

Facebook Hesabı Nasıl Dondurulur?

Facebook size iki seçenek sunar: devre dışı bırakma veya silme.

Birincisi çok kolaylıkla yapılabiliyor. Ekranınızın sağ üst köşesindeki açılır menüyü tıklayın ve Ayarlar’ı seçin. Soldan Güvenlik’i tıklayın ve alt bölümde “Hesabımı Dondur” bağlantısına tıklayın.

Mobil cihazınızda örneğin iOS için Facebook kullanıyorsanız benzer şekilde Ayarlar > Hesap Ayarları > Güvenlik bölümüne gidin ve “Hesabı Dondur” yazan bağlantıya tıklayın.

Facebook bunu hemen kabul etmemeye çalışır. Sizi arkadaşlarınızı ne kadar özleyeceğiniz hakkında duygusal bir mesaj da dahil olmak üzere sizi kaybetmemek için elinden gelen her şeyi yapar.

Bu nedenle “Hesabı Dondurmak” Facebook’tan ayrılmakla aynı değildir. Evet profiliniz kaybolacak siteye veya hesabınıza mobil uygulamalar aracılığıyla erişemeyeceksiniz, arkadaşlarınız size yazı gönderemeyecek veya sizinle bağlantı kuramayacaklar. Ayrıca kullanılan tüm üçüncü taraf hizmetlere erişimi kaybedeceksiniz.

Fakat Facebook hesabı silmez. Niye mi? Böylece daha sonra yeniden etkinleştirebilirsiniz.

Yeniden etkinleştirmeyeceğinize eminseniz ayarlar menüsünden Facebook yayınları, fotoğraflar, videolar, sohbetler vb. tüm verilerinizin bir kopyasını indirin. Ne olur ne olmaz.


Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Facebook hesabınızı sonsuza dek ve tamamen silmek için buraya tıklayın ve Hesabımı Sil sayfasına gidin. Facebook kullanım politikasına göre “profilinizden bilgi kaldırdıktan veya hesabınızı sildikten sonra bu bilgilerin kopyaları başka yerlerde başkalarıyla paylaşılabilir ve görüntülenebilir olarak kalır” maddesinin farkında olmalısınız.

Daha basit bir anlatımla; arkadaşınızın durum güncellemesine veya fotoğrafına bir yorum yazarsanız kendi profilinizi sildikten sonra bile orada kalır.


Facebook Başkasının Hesabını Silme

13 yaşın altında olduğunu bildiğiniz bir kullanıcı hakkında Facebook’a bilgi vermek isterseniz hesabı bildirebilirsiniz. Facebook makul olarak doğrulama yapıp hesap yetişkin yaşta olmayan birisi tarafından kullanılıyorsa hesabı anında hiç kimseyi bilgilendirmeden silecektir.

Ölen Kişinin Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Hayatta olmayan veya bazı nedenlerle Facebook kullanamayan kişiler için hesapların kaldırılmasını istemek için ayrı bir form vardır. Bunun çalışması için talep eden kişi söz konusu kişinin vekili olmalıdır. Aynı zamanda bir doktordan veya bir sağlık kuruluşundan kişinin hayatta olmadığını ortaya koyan resmi bir belge sunulmalıdır.

Bir kullanıcı vefat etmişse başka bir kişi (bir Facebook üyesi veya akrabası), o kişinin profiline Facebook tarafından onaylandıktan sonra erişebilir. Bu özelliği kullanmak için bir ölüm kaydı veya başka bir belgeyi sağlamanız gerekebilir. Eğer isterseniz ölen kişinin profilinde yaşadığı zamanlardan kalmış anılarla Facebook tarafından hazırlanacak özel bir “anma” yayınlanacaktır.

Hesabınıza erişmesine izin vereceğiniz ikinci bir kullanıcı tayin etmenizi öneririz. Bunu Ayarlar > Güvenlik > Eski İletişim bölümünden bulabilirsiniz. Bir kez ayarladıktan sonra Facebook’tan her yıl kişinin aynı kalıp kalması için bir bildirim alacaksınız. Öldüğünüzden sonra eski irtibat kişisi size Facebook’a ölen kişi olarak rapor ederse hesabınızın silinmesini daha hızlı hale getirebilirsiniz. Allah uzun ömür versin ama siz yine de bir vekil belirleyin.